Mestskú policiu potrápili vlani bezohľadní vodiči, ale aj pytón kráľovský

11.03.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 11. marca (TASR) - Mestská polícia (MsP) vo Vranove nad Topľou zverejnila v týchto dňoch prostredníctvom správy o svojej činnosti počet služobných zákrokov či výšku uložených pokút na území mesta za rok 2010. 
      Prvýkrát za svoju 20-ročnú históriu nepoužili príslušníci MsP voči obyvateľstvu, okrem umiestnenia takzvaných papúč na zle parkujúce automobily, žiadne donucovacie prostriedky. Raritou je aj služobný zákrok na Sídlisku 1. mája, kde sa policajti podieľali na odchyte pytóna kráľovského, ktorého našiel obyvateľ jedného z bytov vo svojej toalete.
      \"Môžem potvrdiť, že prvýkrát od vzniku MsP nemuseli policajti použiť donucovacie prostriedky, ak nepočítame použitie papúč na motorových vozidlách, tie sme použili v 217 prípadoch,\" informoval náčelník polície Jozef Baran.
      Ako dodal, mestskí policajti sa v minulom roku zaoberali 1146 priestupkami, z ktorých riešili prevažnú časť blokovou pokutou a pokarhaním. MsP v tejto súvislosti vybrala od previnilcov vyše 11.200 eur. Väčšina priestupkov sa týkala porušenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. 
      Podľa zverejnenej správy žiadali príslušníkov polície veľakrát o pomoc aj obyvatelia mesta. Vlani ich upozorňovali hlavne na nadmerný hluk, zlé parkovanie vozidiel, túlavých psov či opilcov v uliciach mesta.
      K najkurióznejšiemu prípadu, ktorým sa v priebehu minulého roka policajti zaoberali, došlo 14. júna. Mestskú políciu vtedy kontaktovali obyvatelia bytu na Sídlisku 1. mája kvôli nálezu pytóna kráľovského v priestoroch toalety, do ktorej sa dostal z inej domácnosti pravdepodobne cez šachtu, kde sú umiestnené odpadové rúry. \"Hada dlhého 1,5 metra sme na ďalší deň odovzdali nezodpovednému majiteľovi,\" uviedol Baran. Príslušníci MsP odchytili na území Vranova v roku 2010 aj 37 túlavých psov a jednu sovu.  
 

Vyberte región